Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Varm suppe til den kolde vintertid

Bisque på hvide bønner - Prøv denne lækre suppe lavet på hvide bønner med sprød og grøn pynt på toppen. Opskriften er venligt udlånt fra kogebogen FEAST

Bønnebisque med sprød ventreche & pesto på vild brøndkarse

Hovedret til 4 personer.

 

Bønnebisque

Ingredienser
  • 250 g tørrede hvide bønner
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 blade salvie
  • 1 bagekartoffel
  • 1 spsk. smør
  • 2 tykke skiver bacon
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter mild hønse eller grøntsagsfond
  • lidt ekstra smør
  • citronsaft
  • sherryeddike
  • salt og peber
Tilberedning

Bønner
Sæt bønnerne i blød dagen før de skal bruges. Imens du forbereder suppen, skylles bønnerne grundigt og koges møre i letsaltet vand i ca. 45 minutter. Når bønnerne er møre sigtes kogevandet fra. Når bønnerne er kogt færdige tages 4 store spsk. bønner fra til fyld i den færdige suppe.

 Suppen
Snit skalotteløg, hvidløg og salvie fint. Skræl kartoflen og skær den i tern. Brus smørret op og sauterer, skalotteløg, hvidløg, salvie, kartoffel tern og bacon let heri et par minutter. Det må ikke tage farve. Tilsæt de kogte bønner og sauterer yderligere 1 minut. Tilsæt nu hvidvinen og lad den reducerer til det halve. Tilsæt herefter hønsefonden og kog suppen i ca.15 minutter under låg, eller indtil kartoflerne er møre.

Fjern herefter bacon skiverne og blend suppen glat med en stavblender. Pisk afslutningsvis lidt smør i til man opnår den ønskede fedme og smag suppen til med citronsaft, sherryeddike samt salt og peber. Lige inden servering, tilsættes de resterende bønner i suppen.

Sprød ventreche & pesto på vild brøndkarse

Ingredienser
  • 60 g. mandler
  • 1 bdt. vild brøndkarse
  • 1 håndfuld bredbladet persille 
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g revet parmesan
  • 2 dl. mild olivenolie
  • salt og peber
  • 200 g Ventreche i tern
Tilberedning

Ventreche
Ventreche er tørsaltet svinebryst krydret med peber, kan sagtens udskiftes med pancetta eller røget bacon. Skær den i tern og  steg  den gylden og sprød på en pande og afdryp den på et stykke fedtsugende papir.

Brøndkarse pesto
Mandlerne ristes gyldne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter og afkøles herefter. Pluk bladene fra brødkarsen. Kom hvidløgsfed, mandler, parmesan og olie i en blender og blend det 30 sekunder. Tilsæt herefter brøndkarse og persille og blend det yderligere 15 – 20 sekunder. Kom herefter pestoen i en skål og smag den til med salt og peber. Opbevar på køl.

Servering

Servering
Serverer suppen rygende varm  toppet med sprødstegt ventreche, de gemte bønner og  brøndkarse pestoen. Gør den ekstra lækker med lidt  saltede mandler og blade af vild brøndkarse.