Se eller gense det spændende webinar om sekundær osteoporose
Har din patient knogleskørhed?
Når osteoporose følger med andre sygdomme og behandlinger
Vidste du, at D-vitamin-mangel er en hyppig årsag til udvikling af lav knoglemasse? Og at osteoporose er følgesygdom til så forskellige sygdomme og behandlinger som stofskiftesygdomme, forhøjet PTH-produktion, kræftsygdomme, antihormonbehandling, testosteronmangel og kroniske inflammationstilstande?
Og vidste du, at ca. 50.000 danskere hvert eneste år bliver sat i langvarig steroidbehandling med prednison (binyrebarkhormon), fordi de lider af fx gigt-, lunge-, mave-tarm-, bindevævs- og hudsygdomme – og at behandlingen har en skadelig effekt på knoglerne og øger frakturrisikoen?
Osteoporose rammer hver 3. kvinde og hver 6. mand. Hos cirka 25 % af kvinderne, er sygdommen opstået på grund af anden sygdom eller behandling. For mændene er det omkring 40 %. Bliver sygdommen ikke opdaget og behandlet, kan den have store konsekvenser for det enkelte menneskes funktionsevne og livskvalitet.
Derfor inviterer Osteoporoseforeningen til webinar om sekundær osteoporose.
Hør førende eksperter på området:
- Bente Langdahl, professor, Institut for Klinisk Medicin, Hormon og Knoglesygdomme, Aarhus Universitetshospital
- Morten Frost Nielsen, professor, Forskningsenhed for Endokrinologi, Klinisk Institut, Odense Universitetshospital
Du bliver klogere på:
- Hvilke sygdomme og behandlinger, der øger risikoen for osteoporose og frakturer
- Hvorfor langvarig steroidbehandling har en skadelig effekt på knoglerne og øger risikoen for frakturer
- Hvordan vi kan identificere patienterne
- Hvad der skal til for at forebygge osteoporose og frakturer hos patienterne
Målgruppe: Webinaret henvender sig til sundhedsfagligt personale. Det kunne være sygeplejersker, SOSU-assistenter og -hjælpere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, fodterapeuter og diætister i kommuner, almen praksis, egen klinik og på sygehuse samt farmakonomer og farmaceuter. Det kunne også være andre faggrupper eller private med særlig interesse for området.
Webinaret er tilgængeligt online i syv dage. Herefter skal man være medlem af Osteoporoseforeningen for at tilgå webinaret.