Grøn pure
En grøn puré kan bruges til næsten alt, for eksempel som fyld i boller, tilbehør eller sovs til en hovedret. Det kan også spises som fyldig suppe med brød og kan varieres i det uendelige med krydderier og andre grøntsager. De grønne ingredienser i opskriften giver alle et højt kalkindhold. Opskriften er udviklet af diætisten Mette Borre.
Portionsstørrelse: 1 portion
Ingredienser:
100 g frisk grønkål
100 g spinat
100 g kartoffel
1-2 tsk. revet citronskal
1-2 dl vand fra kartoflerne
1 spsk. persille
Friskkværnet peber og evt. groft salt
Fremgangsmåde:
Blancher evt. grønkål ganske let.
Skær kartoflerne groft og kog i lidt vand og gem kogevandet.
Blend spinat, grønkål og de kogte kartofler med lidt af kogevandet fra kartoflerne.
Tilsæt citronskal og fint hakket persille.
Blend det hele til en ensartet sauce. Smag til med peber og salt. En grøn pure kan bruges til næsten alt, som fyld i boller, tilbehør eller sovs til en hovedret. Det kan også spises som fyldig suppe med brød og kan varieres i det uendelige med krydderier og andre grøntsager.