Hjemmelavet müsli
Når vi vågner om morgenen, har kroppen fastet i 8-12 timer. Den trænger til brændstof, så vi har energi til dagens gøremål og byggesten, så kroppen kan vedligeholdes.
Knoglerne har brug for byggesten i form af kalk (calcium), og derfor er det en god ide at starte dagen med en morgenmad med havregryn og nødder, som er rige på kalk. Klinisk diætist Kirsten Bønløkke giver her sine forslag.
Ingredienser:
500 gr havregryn
1 dl solsikkekerner (ca. 50 gr)
2 dl hakkede, blandede nødder (ca. 100 gr)
2 dl kokosmel (ca. 75 gr)
1 dl sesamfrø, uafskallede (ca. 50 gr)
1 dl rå rørsukker (ca. 100 gr)
2 dl vand
1 dl planteolie
½ tsk salt
Fremgangsmåde:
Kom de tørre ingredienser i en stor skål. Pisk vand, olie og salt sammen og hæld det i de tørre ingredienser.
Bland det hele godt.
Spred blandingen ud i en bradepande og bag den i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Vend den af og til, indtil den er sprød og gylden.
Afkøles og opbevares i en lufttæt dåse.