Laks med frisk spidskålssalat
Denne opskrift er et let og lækkert sommermåltid og der er gode ingredienser for knoglerne. Laks er en fed fisk og indeholder D-vitamin. Kalk fås fra både yoghurt-dressingen, dild og grøntsagerne.
Portionsstørrelse: 4 personer
Ingredienser:
1 kg kartofler
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
Fisk
4 laksefiletstykker, 500 g
1 tsk. groft salt
peber
Dressing
2½ dl yoghurt 2 %
1-1½ spsk. dijonsennep
¼ – ½ dl citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. groft salt
peber
Spidskålssalat
1 sprødt syrligt æble, fx rød gråsten
1 spidskål
½ blomkål
1 bundt dild
Fremgangsmåde:
Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olie med 1 tsk. salt. Steg dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 50 min.
Læg laksen i et ovnfast fad og drys med 1 tsk. salt og peber. Bag laksen i ovnen i 12-15 min alt efter hvor tykke laksestykkerne er.
Start med dressingen. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Skær derefter æblerne i tern og vend dem straks i dressingen, så de ikke bliver brune. Skær spidskålen i fine strimler og blomkålen i meget små buketter. Hak dilden. Vend de to typer kål og dild i dressingen.
Opskriften er udarbejdet af Fødevarestyrelsen: https://foedevarestyrelsen.dk/publikationer/2020/hverdagsopskrifter.