Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt
Mange får konstateret knogleskørhed mens de stadig er på arbejdsmarkedet. Diagnosen sætter spørgsmål i gang omkring ens arbejdsliv, og for nogle kan det være nødvendigt at ændre på dagligdagen og tilrettelægge den med hensyntagen, fx hvis man har haft brud. En undersøgelse foretaget blandt 500 mennesker med knogleskørhed viser, at mange efterlyser inspiration og rådgivning til gode arbejdsstillinger, øvelser og træning.

I dette webinar får du viden, praktiske øvelser, inspiration og erfaringer fra en ekspert samt mennesker med knogleskørhed, der har forskellige jobs. Fokus er på, hvordan du hjælper din krop til et arbejdsliv – både når du er på jobbet og i din fritid.

Find webinaret her

 

Webinaret indeholder både et fagligt oplæg med fysioterapeut og rådgiver i Osteoporoseforeningen, Lene Lebech, samt et panel med tre mennesker med knogleskørhed i vidt forskellige situationer. De fortæller om deres historie og hvordan deres arbejdsliv ser ud, samt deres overvejelser om diagnosen og arbejdsliv. Fysioterapeut Lene Lebech giver gode råd undervejs.

Du vil høre om:

  • Gode råd til dig som går på arbejde med knogleskørhed
  • Hjælp til at tilrettelægge din arbejdsdag for at forebygge smerter
  • Inspiration til små øvelser i løbet af dagen samt ergonomi og arbejdsstillinger
  • Tips og øvelser til dig som har stillesiddende arbejde, til dig som er meget gående og til dig som har tunge løft
  • Muligheder for hjælp og hjælpemidler, hvis din tilstand forværres

 

Om oplægsholderen
Lene Lebech er fysioterapeut og har specialiseret sig inden for knogleskørhed. Lene rådgiver medlemmer af Osteoporoseforeningen omkring fysisk aktivitet, træning, genoptræning efter brud og hverdagsliv. Lene Lebech er desuden konsulent i Danske Fysioterapeuter, hvor hun bl.a. uddanner fysioterapeuter i behandling af patienter med knogleskørhed. Lene Lebech har selv knogleskørhed.

Om panelet
Anette, folkeskolelærer, 58 år, har ikke haft brud. Fik konstateret knogleskørhed da hun var 56 år. Er meget på benene i løbet af arbejdsdagen.

Bente, køkkenleder, 58 år, har haft en rygsammenfald. Fik konstateret knogleskørhed i 2022. Er meget på benene og har mange tunge løft i løbet af arbejdsdagen.

Henrik, militæranalytiker, 53 år, har haft rygsammenfald. Fik konstateret knogleskørhed i sommeren 2023. Primært stillesiddende arbejde. Mød Henrik herunder i filmen:

 

Program for webinaret

  1. Velkomst med vigtigste pointer fra undersøgelsen ved Ane Eskildsen, kommunikationschef i Osteoporoseforeningen
  2. Fagligt oplæg ved fysioterapeut Lene Lebech ”På arbejde med knogleskørhed”
  3. Panel: Hør tre forskellige historier om at gå på arbejde med knogleskørhed og få Lene Lebechs råd til de forskellige arbejdssituationer
  4. Spørgsmål og svar