Ovnæggekage med kartofler og broccoli
Æggekage er et nemt og lækkert måltid. Kalk fås i denne ret fra mælk og hytteost, og broccoli er en af de grønne og grove grøntsager der også indeholder kalk. Æggekagen er også en proteinrig ret, og dermed et godt alternativ til en kødfri dag.
Portionsstørrelse: 4
Ingredienser:
1 kg kartofler
3-4 løg, 200 g
250 g broccoli
1 dl hvedemel
2 tsk. groft salt
Peber
1 dl minimælk
½ spsk. olie
8 æg
200 g hytteost, maks. 1,5% fedt
1 tsk. olie til smøring af fadet
Pynt
Evt. persille
4 tomater
Fremgangsmåde:
Skær kartoflerne i skiver ca. ½ cm tykke og kog dem i usaltet vand 5 min. Skær løgene i tern. Skær broccolien i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne yderligere 4-5 min. Afdryp kartofler, løg og broccoli i en sigte.
Pisk hvedemel, 2 tsk. salt, peber, mælk og olie sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og broccoli i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad og bag æggekagen på midterste ovnribbe ved 200 grader i ca. 30-40 min. til den er gennembagt.
Server tomater i både til æggekagen som evt. er pyntet med persille.
Opskriften er udarbejdet af Fødevarestyrelsen: https://foedevarestyrelsen.dk/publikationer/2020/hverdagsopskrifter.