Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Hvidkål med ingefær og soja

Denne ret kan også laves i den helt simple udgave: Hvidkål, ærter og oksekød smagt til med salt og peber. Udelad eventuelt ingefær og peber hvis du vil have en mere mild udgave.

 

Portionsstørrelse: Hovedret til fire

 

Ingredienser: 

2 tsk rapsolie

300 g magert hakket oksekød

3 porrer i små tern (ca. 300 g) (eller løg, men porrer er bedst)

600 g groftrevet hvidkål

300 g frosne ekstrafine ærter (eller grønne bønner i små stykker)

½ dl vand

1 spsk fintrevet frisk ingefær

1 spsk sojasauce

1 spsk flydende honning

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

50 g grofthakkede salte peanuts

300 g blommer i tynde både (eller æble, mango eller appelsin)

2 dl mager yoghurt

Tilbehør: Sojasauce

 

Fremgangsmåde: 

Lad halvdelen af olien blive varm i en stor gryde. Brun kødet i ca. 2 min. og tag det op. Lad resten af olien blive varm og svits porrer, ærter og hvidkål i ca. 3 min. Kom kødet tilbage i gryden sammen med vand, ingefær, sojasauce, honning, salt og peber. Kog hvidkålsblandingen ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tag låget af gryden og kog i yderligere ca. 3 min. ved kraftig varme og under omrøring. Smag til.

Kom hvidkål med ingefær og soja i en stor skål. Drys med peanuts og server med blommer, yoghurt og ekstra sojasauce.

 

© Opskrift og tekst af Anne W. Ravn, klinisk diætist og forfatter