Grønkålssalat med edamamebønner og granatæblekerner
Grønkål er en fantastisk fødevare, som både er rig på fibre og kalk. I denne knoglesunde grønkålssalat er der tilsat sprøde mandler, proteinrige edamamebønner, granatæblekerner og en smagfuld vinaigrette. Hvis du vil forkorte tilberedningstiden, kan du i de fleste supermarkeder finde færdigsnittet grønkål. Opskriften er udviklet af diætisten Mette Borre.
Portionsstørrelse: Til 2 personer
Ingredienser:
100 g grønkål uden stok
20 mandler, grofthakkede
80 g edamamebønner fra frost (uden bælg)
Granatæblevinagrette
80 g granatæble, kerner og saft
1/4 dl koldpresset rapsolie
1 citron, herfra 2-3 spsk. citronsaft og 1 tsk. reven citronskal
½ spsk. sirup
Salt
Fremgangsmåde:
Skær stokken fra grønkålen og hak den groft.
Blancher kålen i kogende vand i ca. 1 minut.
Kom den i et dørslag og skyl den straks med koldt vand. Slyng derefter kålen fri for vand.
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande og køl dem af.
Skær granatæblet over og tag kernerne ud i en skål sammen med saften. Sigt derefter kernerne fra og kom saften i en ny skål.
Pisk rapsolie, citronsaft og citronstrimler ned i saften. Smag til med sirup og salt.
Bland grønkålen og de optøede edamamebønnerne med dressingen og anret den på et fad med granatæblekernerne. Pynt med mandler.
Vær opmærksom på, at der ikke følger saft med, hvis du køber granatæblekerner i løs vægt.