Hybensuppe med flødeskum og mandelsplitter
Hybenfrugten er i sensommeren let at få øje på med sin kraftige rød-orange farve. Frugten findes overalt i Danmark og særligt langs strande. Den er rig på A- og C-vitamin, beta-karoten, kalk og kalium. En portion af denne hybensuppe indeholder 252 mg kalk.
Portionsstørrelse: 6 personer
Ingredienser:
500 g rensede hyben
Vand
Ca. 100 gr rørsukker
Ca. 4 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk Maizena
3 dl piskefløde
Korn af ½ stang vanilje
30 g ristede mandelsplitter
Fremgangsmåde:
1. Skyl og fjern top og stilk fra de friske hyben. Halver dem og fjern kernerne med en teske.
2. Kom hyben i en gryde og hæld 1 liter vand i. Kog dem til de er møre, ca. ½ time ved svag varme under låg.
3. Blend hybenblandingen med en stavblender.
4. Tilsæt vand til en passende konsistens og bring i kog.
5. Smag til med sukker og citronsaft.
6. Jævn suppen med Maizena udrørt i 1 dl vand og kog 1-2 minutter
7. Kom vaniljekornene i en skål, hæld fløden i og pisk til flødeskum.
8. Server suppe varm, lunken eller kold med en klat flødeskum og drysset med mandelsplitter.
Opskriften er udarbejdet af Fødevarestyrelsen: https://foedevarestyrelsen.dk/publikationer/2020/hverdagsopskrifter.