Ovnbagte spinatpandekager til sprødt og grønt
Det kan tage tid at stå og bage pandekager, og det kræver ofte meget fedtstof. Disse pandekager kan bages i ovnen, men vil du hellere stege dem på panden, kan du selvfølgelig også det.
Fyld i, hvad du har af sprøde, friske grøntsager: rød peberfrugt i strimler, forårsløg i skiver eller hakkede rødløg, tomater i halve, hytteost eller feta, en dåse tun eller en rest fisk eller kød etc.
Porsionsstørrelse: 8 stk.
Ingredienser:
250 g friske spinatblade
100 g rugmel
100 g havregryn
¼ l mælk
4 æg
1 tsk groft salt
1 tsk fintrevet muskatnød
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienserne til en tyk grøn masse. Hæld den ud i fire klatter på en bageplade med bagepapir, og fordel den med en ske, så de bliver pandekagetynde. Gentag på en ny bageplade. Bag begge plader ved 200 grader i ca. 15 min. Vend pandekagerne midtvejs.
Pandekagerne smager også godt kolde. Grønne mælkebøtteblade eller skvalderkål kan bruges i stedet for spinat i det tidlige forår, hvis du vil ud at sanke “ukrudt”.
Fra bogen ”Rigtig god fordøjelse” af Mette Borre og Anne W. Ravn/Gyldendal