Salat med kylling, spidskål og vandmelon
Denne salat indeholder flere af sommerens gode råvarer i form af ærter, som også kan bruges fra frost, hvis man ikke har adgang til friske, samt spidskål og vandmelon.
Kalken fås i denne ret fra osten, spidskål og de tørrede bær.
Portionsstørrelse: 4 personer
Ingredienser:
500 g kyllingebrystfilet
1 tsk. groft salt
Peber
2 spsk. olie
Desuden
400 g vandmelon
½ spidskål, ¼ hvidkål eller 1 lille
Savoykål, ca. 300 g renset vægt
¼ tsk. groft salt
250 g fine frosne ærter
50 g salatost i tern, maks. 5% fedt
100 g tørrede tranebær eller rosiner
Dressing
1 spsk. olie fx olivenolie eller koldpresset
Rapsolie
2 spsk. citronsaft
Peber
Tilbehør
300 g fuldkornsboller eller brød
Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern ca. 2 x 2 cm og krydr med 1 tsk. salt og peber. Varm olien op på en pande. Steg kødet ca. 10 min. til det er gyldent og gennemstegt. Vend rundt i det under stegningen. Tag kødet fra panden.
Skær melon i tern. Fjern kernerne. Snit spidskålen fint. Kom spidskålen i en skål og vend ¼ tsk. salt i, lad kålen trække 10 min. Kom melon, optøede ærter, salatost og tranebær i skålen med spidskål.
Pisk dressingen sammen og vend den i salaten. Fordel salaten på et fad og kom kyllingetern over.
Tips!
Du kan udskifte vandmelonen med andre typer melon fx cantaloupe.
Du kan udskifte kyllingekødet med 300 g afdryppede rejer eller 2 dåser afdryppet tun.
Opskriften er udarbejdet af Fødevarestyrelsen: https://foedevarestyrelsen.dk/publikationer/2020/hverdagsopskrifter.