Osteoporoseforeningen medlem logo
Bliv medlem Medlem
Osteoporoseforeningen bidrag logo
Støt os Støt

Spidskål med linser og sojaristede mandler

Alle former for linser gør en ret til et mættende måltid fuld af protein og andre vigtige næringsstoffer. Du kan købe linser og bælgfrugter i brik eller på dåse – lige klar til at anvende. Und dig selv at eksperimentere med linser og bælgfrugter, for når blot de får den rette smag, er de ikke kun for vegetarer.

Du kan også bruge røde kidneybønner eller hvide cannelloni-bønner i stedet for linserne her. De sojaristede mandler kan erstattes af brændte mandler, som du kan købe færdige. Server eventuelt soja til, så man selv kan dryppe lidt på salaten.

 

Portionsstørrelse: Hovedret til fire eller tilbehør til et stykke kylling eller fisk

 

Ingredienser: 

½-1 brik/dåse grønne grønne eller sorte linser

 

Sojaristede mandler

50 g grofthakkede mandler

1 spsk sirup

1 spsk sojasauce

 

Dressing

1 spsk dijonnaise (eller 1 tsk grovkornet sennep og 2 tsk mayonnaise)

2 spsk vand

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

300 g fintsnittet spidskål (eller hvidkål)

2 rødkindede æbler i tynde både (ca. 200 g)

100 g skyllede babyspinatblade

 

Tilbehør: 100 g ristet rugbrød

 

Fremgangsmåde: 

Sojaristede mandler: Bring mandler, sirup og sojasauce i kog i en lille tykbundet gryde. Kog mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min, til væden er fordampet, og mandlerne begynder at karamellisere. Bred mandlerne ud på bagepapir og lad dem køle af. Skil de kolde mandler fra hinanden.

 

Dressing: Pisk alle ingredienserne sammen.

 

Vend spidskål, linser, æbler, spinat og dressing sammen. Kom salaten i en skål og pynt med mandlerne.

 

Du kan også selv koge tørrede linser: Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl linserne og kom dem i det kogende vand eventuelt sammen med et pillet løg og en gulerod. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til linserne lige er møre, men ikke kogt ud. Kom linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

 

© Opskrift og tekst af Anne W. Ravn, klinisk diætist og forfatter