Osteoporoseforeningen har styrket tilbuddet om rådgivning til medlemmer, der nu kan få rådgivning fra læge, diætist, sygeplejerske og fysioterapeut. Åbningstiderne er også ændret.
Af Jonathan Hammershøi
”Mange medlemmer oplever, at det er svært at få tilstrækkelig rådgivning hos egen læge. På foreningens rådgivningstelefoner kan medlemmerne få en uvildig og fagligt baseret rådgivning, og vores rådgivere forholder sig til de ofte mange aspekter, man har brug for at få taget i betragtning på én gang,” fortæller sekretariatschef i Osteoporoseforeningen, Camilla Nissen Toftdal.
Hun glæder sig over, at Osteoporoseforeningen nu får mulighed for at styrke det samlede rådgivningstilbud.
”Man kan finde enorme mængder information på internettet, og det er svært at navigere i. På rådgivningstelefonerne er der et andet menneske, som med basis i sin faglige viden hjælper med at anvise en vej frem. Det giver afklaring og tryghed. Og det er den støtte, vi som patientforening er sat i verden for at give mennesker med knogleskørhed,” siger Camilla Nissen Toftdal.
Flere fagligheder og bedre tilgængelighed
Rådgivning er ikke nyt i Osteoporoseforeningen, for indtil nu har du som medlem kunnet få rådgivning fra læger, en sygeplejerske og en klinisk diætist. Nu kan du derudover ringe til en fysioterapeut, der rådgiver om træning, motion og hverdagsaktiviteter. Samtidig har hvert rådgivningstilbud fået sin egen telefonlinje, så du får fat i den rigtige person første gang, og telefontiderne for de kendte tilbud er udvidet.
”På den måde skaber vi bedre tilgængelighed for medlemmer, der har brug for ekspertrådgivning. Det giver samtidig plads til, at medlemmerne nemmere kan komme igennem til landssekretariatets telefon, hvor vi besvarer generelle spørgsmål om medlemskab og foreningen, nu med sen åbningstid om torsdagen for at imødekomme flere,” siger Camilla Nissen Toftdal.
Osteoporoseforeningens rådgivningstilbud kan frit benyttes af foreningens medlemmer. Endnu ikke medlem? – Klik her for at melde dig ind.
Mød foreningens rådgivere
Du kan ringe til lægetelefonen, hvis du har spørgsmål til fx medicin og behandling for knogleskørhed.
Lægerne rådgiver om:
- Diagnosen
- Behandling, valg af behandling, pauser i behandling
- Bivirkninger
- Tvivl om beskeder fra egen læge og øvrig information
- Smerter
- Kosttilskud og naturmedicin
Ring til lægerne mandage kl. 16.00-18.00* og torsdage kl. 16.00-18.00. Find kontaktoplysninger i næste medlemsblad eller ved at logge ind på 'Min side'.
Kost og ernæring er vigtigt, hvis du har eller vil forebygge knogleskørhed. Foreningens kliniske diætist rådgiver blandt andet om:
- Knoglesund kost – hvad er det?
- Hvilken rolle spiller kalk og D-vitamin for knogleskørhed?
- Hvor meget kalk og D-vitamin er der behov for?
- Hvilke præparater med kalk og D-vitamin kan der vælges mellem?
- Kan der være bivirkninger ved kosttilskud med kalk og D-vitamin?
Ring til diætisttelefonen fredage kl. 9-12. Find kontaktoplysninger i næste medlemsblad eller ved at logge ind på 'Min side'.
For at give dig den bedst mulige rådgivning beder vi dig, hvis muligt, have følgende informationer klar:
- Hvilken type osteoporosemedicin tager du?
- Din nyeste T-score for hofte og ryg
- Oplysninger om evt. brud
- Blodprøvesvar for D-vitamin og kalk (kan ses på sundhed.dk)
- Hvilke kosttilskud du tager?
Er du ny med knogleskørhed? Eller har du brug for et godt råd til hvad du selv kan gøre, eller hvem der kan hjælpe dig videre? Så kan du ringe til sygeplejerskevores sygeplejerske. Vi rådgiver om:
- Knogleskørhed – hvad så!?
- Få overblik over din situation
- Hvad kan du selv gøre?
- Hvem kan hjælpe dig videre?
- Få redskaber til at håndtere hverdagen med knogleskørhed
Ring til sygeplejersken torsdage kl. 13.00-5.30. Find kontaktoplysninger i næste medlemsblad eller ved at logge ind på 'Min side'.
Du behøver ikke at forberede dig til samtalen – kom med dine spørgsmål, tvivl og frustration
Søger du rådgivning om træning, motion og hverdagsaktiviteter, så ring til fysioterapeut Lene Lebech. Hun rådgiver om:
- Afklaring af funktionsniveau
- Valg af træningsøvelser
- At klare hverdagens aktiviteter
- Valg af hjælpemidler og brugen af dem
- Bevilling til hjælpemidler og indkøb af dem
- Rådgivning om smertelindring, fx hvilestillinger, kulde/varme m.m.
Ring til fysioterapeuten mandage kl. 16-18. Find kontaktoplysninger i næste medlemsblad eller ved at logge ind på 'Min side'.
Vil du gerne tale med en ligesindet om knogleskørhed? Så ring til patient-til-patient telefonen, hvor du kan få hjælp til at håndtere hverdagens udfordringer med knogleskørhed.
Ring tirsdage kl. 10.00-11.30 til Yrsa Korshøj Knudsen fra Aarhus eller Jytte Pedersen fra København. Find kontaktoplysninger i næste medlemsblad eller ved at logge ind på 'Min side'.
Landssekretariatet får ny åbningstid
Har du spørgsmål til dit medlemskab i Osteoporoseforeningen? Vil du vide mere om foreningen? Eller har du brug for hjælp og sparring uden for rådgivningstelefonernes åbningstid? Så kan du ringe til foreningens sekretariat har åbent for personlig og telefonisk henvendelse Mandag og onsdag kl. 9-13.30, tirsdag kl. 10-15 og torsdag kl. 13-18
Ring til os på 86 13 91 11 eller skriv til os på info@osteoporose.dk