Sundhedsdonationer støtter Osteoporoseforeningen med 1,5 mio. kr. til kampagnen ”Kend dine knogler”
Sundhedsdonationer støtter Osteoporoseforeningen med 1,5 millioner kroner til en national kampagne til at fremme knoglesund livsstil og forebygge knogleskørhed. Kampagnen hedder ”Kend dine knogler” og vil blive lanceret i slutningen af 2025.
Sundhedsdonationer fra Sygeforsikringen “danmark” har netop offentliggjort at de støtter Osteoporoseforeningen med 1,5 millioner kroner til en national kampagne til at fremme knoglesund livsstil og forebygge knogleskørhed. Kampagnen hedder ”Kend dine knogler” og vil blive lanceret i slutningen af 2025.
Målgruppen for kampagnen er alle danskere over 40 år, det vil sige 3 mio. danskere, som har nået den alder, hvor kroppen mister mere knoglemasse, end den bygger op.
I Osteoporoseforeningen glæder vi os utrolig meget til samarbejdet med Sundhedsdonationer og er meget taknemmelige for donationen. Kampagnen vil løfte knoglesagen betydeligt, og det vil komme mange til gode – i mange generationer frem.
Læs mere på Sundhedsdonationers hjemmeside
Baggrund for kampagnen
- I dag lever 700.000 danskere med knogleskørhed og er i øget risiko for knoglebrud. Ud af dem har en halv million sygdommen uden at vide det.
- ”Kend dine knogler”-kampagnen skal være med til at sætte fokus på, at knogleskørhed kan forebygges, og med en målrettet indsats kan risikoen for brud reduceres med op til 70 %.
- Mennesker med knogleskørhed kan selv gøre en indsats ved at passe på deres skelet, hvis de har den tilstrækkelige viden og motivation for en levevis, der styrker knoglerne. Derfor åbner oplysning muligheden for at tage hånd om egen knoglesundhed.
- Kampagnen vil indeholde indrykninger i landsdækkende medier, en digital knogletest, som følges op af et personligt resultatark med knoglestatus, knogleplan samt opfølgende viden og invitation til events i hele landet.
“danmark” giver tilbage til Danmark
Sygeforsikringen “danmark” donerer en del af sit investeringsoverskud til sundhedsfaglige projekter og har støttet dansk sundhedsfaglig forskning, forebyggelse og oplysning siden 2020 for at hjælpe med at forebygge sygdomme og forbedre behandlingen af dem.